Een multi-sensor IoT tracker

met uitzonderlijke batterijprestaties

De ioTracker uitgelegd

De ioTracker is zeer configureerbaar, dit betekent dat veel instellingen — over-the-air (OTAA) — via een downlink bericht geconfigureerd kunnen worden. Hierdoor zijn aanpassingen uit te rollen, terwijl de ioTrackers bij jou of bij je klant blijven. Je kunt de instellingen individueel configureren, zodat hij perfect aansluit bij jouw toepassing.

Bestel nu

De ioTracker heeft verschillende lokalisatie mogelijkheden, zoals GPS, WiFi, Bluetooth 5.1 en LoRa triangulatie. Dit biedt de beste balans tussen een hoge nauwkeurigheid en het energieverbruik, zowel indoor als outdoor.

Download technische details

Batterijprestaties

De ioTracker heeft uitzonderlijke batterijprestaties. Hij werkt in een omgevingstemperatuur van -20 ° tot + 65 ° Celsius.  We helpen je met het optimaliseren van het energieverbruik via online tools en persoonlijke ondersteuning. Dit geeft je de best mogelijke batterijduur voor jouw toepassing. Afhankelijk van het gebruik, heeft hij een batterijduur van een enkele maanden tot meerdere jaren.

Om een indicatie te geven, de ioTracker 3 heeft een 1200 mAh lithium batterij. Met een gemiddelde spreading factor (SF10), zal hij ongeveer 90K berichten met sensordata kunnen versturen.

De ioTracker 3 Pro heeft twee oplaadbare lithium batterijen met in totaal een capaciteit van 7200 mAh. Afhankelijk van de gebruikte netwerktechniek, zal hij ongeveer 20K berichten kunnen versturen.

Plaatsbepaling

De ioTracker heeft een aantal interne sensoren aan boord, waarmee de locatie bepaald kan worden.

GPS

De ioTracker maakt gebruik van de uBlox EVA-M8M GPS chip. Deze chip kan tegelijkertijd contact met 2 satelliet netwerken onderhouden. Naast GPS kan er ook gebruikt gemaakt worden van Galileo, GLONASS en/of BeiDou. Hoewel de positie tot enkele meters nauwkeurig bepaald kan worden, is het energieverbruik van deze methode het hoogst. Er zijn diverse configuratie mogelijkheid om de GPS chip alleen te activeren wanneer dit echt nodig is. Plaatsbepaling aan de hand van GPS is alleen geschikt voor outdoor gebruik.

WiFi

De ioTracker heeft de Espressif ESP8285 WiFi chip aan boord. Hiermee is het mogelijk om WiFi netwerken te scannen op de 2.4 GHz band, waarna de gevonden netwerken (BSSIDS) en het ontvangst (RSSI) worden teruggekoppeld. Verder is deze functie geschikt voor indoor en outdoor positionering. Het gebruik van WiFi scanning is relatief zuinig, vandaar dat deze functie standaard iedere keer bij beweging wordt uitgevoerd.

Bluetooth Low Energy

Met de Nordic nRF52832 BLE 5.1 chip is het mogelijk om gebruik te maken van verschillende Bluetooth Low Energy functies. Deze functionaliteit is momenteel in ontwikkeling, maar ook hier worden de gevonden apparaten (BSSIDS) en het ontvangst (RSSI) teruggekoppeld. Daarnaast is het ook mogelijk om UUID-filters en triggers te configureren. Als een bepaald UUID bijvoorbeeld niet gevonden wordt, dan kan de ioTracker automatisch een uplink verzenden of GPS inschakelen. BLE is de meest zuinige manier om de locatie te bepalen en is geschikt voor indoor en outdoor plaatsbepaling.

FIRMWARE UPDATES (FOTA)

De ioTracker 3 (LoRaWAN) beschikt over Firmware Updates Over-The-Air, omdat we begrijpen dat het beheren van je devices zo eenvoudig mogelijk moet zijn. Het is niet nodig om engineers het veld in te sturen om jouw IoT-devices één voor één te updaten. Je hebt geen schroevendraaiers of andere maatwerk tools of kabels nodig. De ioTracker kan handmatig of automatisch op afstand van nieuwe software worden voorzien. Het enige dat je nodig hebt is een met internet verbonden Wi-Fi netwerk waarmee de ioTracker verbinding kan maken.

Hoe het werkt

Zodra een Wi-Fi-netwerk met internetverbinding is geconfigureerd, via de ioTracker Configurator app of via een LoRaWAN-downlink, zal de ioTracker de nieuwste compatibele ioTracker-firmwareversie downloaden en installeren. FOTA kan automatisch worden gestart, periodiek wanneer het geconfigureerde Wi-Fi-netwerk wordt gedetecteerd of geforceerd via een LoRaWAN-downlink. Het FOTA-proces duurt ongeveer 2 minuten. WPA2 met PSK wordt ondersteund.

Blijf in controle

Voor alle ioTrackers, ook als ze hardware-only zijn gekocht, zijn de actuele versies, het moment van updaten en de changelog van jouw ioTrackers via onze online console in te zien. 

Hoog configureerbaar

De ioTracker bevat meerdere standaard configuraties waardoor hij voor veel toepassingen  — out-of-the-box — ingezet kan worden. De ioTracker is zeer configureerbaar. Dit betekent dat veel instellingen — over-the-air (OTAA) — via een downlink bericht geconfigureerd kunnen worden. Hierdoor zijn aanpassingen uit te rollen, terwijl de ioTrackers bij jou of bij je klant blijven. De instellingen zijn individueel te configureren, zodat hij perfect aansluit bij jouw toepassing.

We hebben een geavanceerde protocol specificatie beschikbaar voor onze klanten. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Configuratie Voorbeelden

  • Aanpassen van de update frequentie
  • Aanpassen van het gedrag van de knop (single, double, long press etc.)
  • Aanpassen van de gevoeligheid van de bewegingssensor
  • Aanpassen van de GPS instellingen (aanzetten bij beweging, nauwkeurigheid etc.)
  • Aanpassen van de sensor thresholds (abolute en relatieve waardes)
  • Aanpassen van de spreading factor (LoRa) of netwerk techniek (GSM)
  • Aanpassen van het gedrag en het aan— en uitzetten van de buzzer en LED
  • Aan- en uitzetten van sensoren (incl. WiFi en BLE)
  • En meer...

Ondersteunde netwerken

De ioTracker is met deze netwerken getest en geïntegreerd. De ioTracker 3 is compatible met de LoRaWAN 1.0.3 standaard, waardoor hij op ieder LoRaWAN netwerk kan functioneren.

De ioTracker 3 Pro is compatible met de NB-IOT, LTE-M en EGPRS standaard, waardoor hij op ieder mobiel netwerk kan functioneren.

Sensoren

De ioTracker beschikt over een aantal nauwkeurige sensoren. Met de ioTracker 3 Pro is het mogelijk om externe sensoren aan te sluiten.

Temperatuur

Het meetbereik van de TI TMP116 temperatuursensor ligt tussen de -25 °Celsius en +85 °Celsius. 
Hij heeft een resolutie van 0.01 °Celsius en een nauwkeurigheid van 0.2 °Celsius.

Licht

Het meetbereik van de TI OPT3001 lichtsensor ligt tussen de 0.01 lux en 83000 lux. 
Hij heeft een resolutie van 0.01 lux en een relatieve nauwkeurigheid van 0.2 %.

Schokken (3D accelerometer)

Het meetbereik van de ST LIS2DE12 accelerometer ligt op ± 2 / 4 / 8 of 16 g. 
Hij heeft een bijhorende gevoelheid van 15.6 / 31.2 / 62.5 / 187.5 mg/digit.

Hoge schokken (optioneel)

Het meetbereik van de ST H3LIS200DL hoge g-shocksensor ligt op ± 100 of ± 200 g. 
Hij heeft een gevoeligheid van 780 / 1560 mg/digit.

Luchtvochtigheid (optioneel)

Het meetbereik van de Bosch BME280 luchtvochtigheidssensor ligt tussen de 0 % en 100 % relatieve vochtigheid. Hij heeft een gevoelheid van ± 3 % en een hysterese van ≤ 2 %.

Luchtdruk (optioneel)

Het meetbereik van de Bosch BME280 luchtdruksensor ligt tussen de 300 hPa en 1100 hPa. 
Hij heeft een gevoeligheid van ± 0.25 % en de RMS noise waarde is 0.2 Pa.

Vragen?